jeudi 4 avril 2013

Programme des 9e Journées de Cultures Médiévales : MNAC, Barcelone, 10 et 11 avril 2013



IRCM Institut de Recerva en Cultures Medievals

Sant Climent de Taüll, un debat necessari


  • Programme des 9e Journées de Cultures Médiévales: MNAC, Barcelone, 10 et 11 avril 2013
  • El programa de les 9es Jornades de Cultures Medievals: MNAC, Barcelona, 10 i 11 d'abril 2013
  • El programa de les 9s Jornades de Culturas Medievales: MNAC, Barcelona, 10 y 11 de Abril 2013
  • Programma de le 9 Conferneza di Culture Medievali: MNAC, Barcellona, 10 e 11 aprile 2013

Sant Climent de Taüll és un monument complex. Com tants d'altres a Catalunya, va veure arrencades les seves pintures romàniques, ara al Museu Nacional d'Art de Catalunya. En les intervencions dels darrers anys, però,  parts importants de la decoració han estat trobades i conservades in situ. Al llarg del segle XX i XXI  s'hi han fet excavacions , si han produït restauracions, ha estat museïtzat i ho serà novament. Des del Departament de Cultura diferents serveis hi han treballat i hi treballen, el MNAC conserva i exhibeix una part important de les pintures i el mobiliari, el propietari és el bisbat d'Urgell, la Universitat rep finançament per a fer-hi recerques, per a la Vall de Boí és una de les principals atraccions… Aquesta realitat complexa ens ha fet plantejar la necessitat de fer una cosa inèdita a Catalunya: parlar seriosament de Sant Climent de Taüll. Ho farem els dies 10 i 11 d'abril tots aquells qui des d'un àmbit o un altre ens ocupem d'un dels emblemes del romànic català i europeu.

Les jornades de cultures medievals que proposa cada any l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona arriben a la 9ª edició. En aquesta ocasió el tema és prou ambiciós com per a comptar en la seva organització amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a més del propi IRCVM.


Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya, Palau Nacional, Parc de Montjuïc
Dia i hora: dimecres 10 d'abril de les 9:30 a les 20 i dijous 11 d'abril de les 16:45 a les 20
Inscripció gratuïta:   grups@mnac.cat  o al telèfon 936 220 375
Més informació:  www.ircvm.ub.edu   
Aforament limitat
Carles Mancho(traduit par Google) San Clemente est un monument du complexe Tahull. Comme d'autres en Catalogne, a été retiré ses peintures romanes, actuellement au Musée National d'Art de Catalogne. Interventions au cours des dernières années, cependant, des parties importantes de la décoration ont été trouvés et conservés in situ. Au cours des fouilles vingtième et vingt et unième siècle ont été faites, si elles ont été restaurations, a été le site d'un musée et sera à nouveau. Le ministère de la Culture ont travaillé avec divers services et travaux, et affiche le MNAC une partie importante des peintures et des meubles, le propriétaire est l'évêque d'Urgell, l'université reçoit un financement pour effectuer des recherches pour la vallée de Boi est l'une des principales attractions ... Cette situation complexe a été nécessaire de faire quelque chose sans précédent dans la Catalogne Sant Climent sur ​​de Tahull sérieux. Nous allons les 10 et 11 Avril à partir de tous ceux qui d'une manière ou d'une autre nous face à l'un des emblèmes de l'art roman catalan et en Europe.
Les jours de cultures médiévales indiquent que chaque année, l'Institut des Cultures médiévales (IRCVM), Université de Barcelone atteint la 9e édition. Cette fois, le thème est assez ambitieux pour compter dans votre organisation avec le Ministère de la Culture de la Generalitat de Catalogne et le Musée National d'Art de Catalogne (MNAC), en plus de la IRCVM.


Lieu: Musée National d'Art de Catalogne, le Palau Nacional de Montjuic Parc
Date et heure: Mercredi 10 Avril de 9h30 à 20h et jeudi 11 Avril de 16h45 à 20h
Inscription gratuite: grups@mnac.cat ou par téléphone 936 220 375
Offre Limitée
Carles Mancho


Contacte / Contact :



Dr. Carles Mancho
Director
Institut de Recerca en Cultures Medievals, IRCVM
Facultat de Geografia i Història
Universitat de Barcelona
carrer de Montalegre, 6-8, planta -1
08001 Barcelona
Catalunya
Tel. +34 934031342 /Fax +34 934031342